Veličina slova
A- A+
Visoki kontrast
Dyslexic font

Predstavljanje knjige „Zidine u šumi-Srednjovjekovne utvrde južne Ivančice“

U palači Herzer održala se 1. veljače u sklopu „Srijede u muzeju“ izuzetno posjećena promocija knjige Petra Babića „Zidine u šumi-Srednjovjekovne utvrde južne Ivančice“. O knjizi su govorili u ime Nakladnika Damir Hrelja,  ravnatelj Državnog arhiva u Varaždinu, poznata varaždinska arheologinja Marina Šimek,  predsjednik Planinarskog društva Ravna Gora Dubravko Šincek i autor Petar Babić. Prisutne je pozdravio ravnatelj GMV-a Miran Bojanić Morandini i predao riječ govornicima.

Damir Hrelja je naglasio kako knjiga pruža novu perspektivu u obradi ovakvih tema, izlazi iz uskog kruga stručne i znanstvene javnosti, te približava spomeničku, ali i prirodnu baštinu najširem krugu mogućih korisnika. Petar Babić je nakon zahvala suradnicima detaljno analizirao sadržaj knjige s posebnim naglaskom na fotografije i ilustracije te se kritički osvrnuo na pojedine slučajeve odnosa prema očuvanju baštine ovog tipa. Dubravko Šincek je naglasio planinarsku stranu ove knjige i prirodne ljepote južnog obronka Ivančice. Marina Šimek prisjetila se djetinjstva autora knjige, iznijela svoje pozitivne stavove o njegovoj predanosti povijesnoj struci, ali i ljubavi prema prirodi  te pohvalila konačni izbor naslova knjige koji krije višestruka značenja.

Događaju je prisustvovao zaista nezapamćeno velik broj posjetitelja koji su pokazali izniman interes za temu i samo izdanje. Video prikaz događanja kao i nekoliko fotografija sa predstavljanja možete pogledati priložene ispod teksta.