Veličina slova
A- A+
Visoki kontrast
Dyslexic font

Otvorenje izložbe Vino na granici/Vino na meji

U srijedu, 15. studenoga 2023. u 19 sati održat će se u palači Herzer otvorenje izložbe „Vino na granici/Vino na meji“. Stručno-popularna izložba o vinogradarstvu i vinarstvu rezultat je suradnje tri hrvatska i tri slovenska arhiva: Državnog arhiva u Varaždinu, Državnog arhiva za Međimurje, Državnog arhiva u Zagrebu, Pokrajinskog arhiva Maribor, Zgodovinskog arhiva Celje i Zgodovinskog arhiva na Ptuju.

Izložba obuhvaća oko 150 izložaka raznovrsnog arhivskog gradiva nastalog od 15. do druge polovice 20. stoljeća kao što su isprave kojima se reguliralo vlasništvo nad zemljom i uvjeti obrade vinograda, stari katastarski planovi s podacima o veličinama vinogradarskih posjeda, fotografije vinograda, vinogradarskih radova, kleti i industrijskih pogona za proizvodnju vina, oglasi o ponudi vinogradarskih sprava i sredstava za zaštitu loze, vinske etikete, razglednice ugostiteljskih objekata i sl.

Izložba ostaje otvorena do 26. studenoga 2023. i može se razgledati od utorka do petka između 9 i 17 sati i subotom i nedjeljom između 9 i 13 sati.